Image Alt

Fondacija Mozaik

Fondacija Mozaik

 

Vođeni zajedničkim vizijama i ciljevima, da mladima i mladim poduzetnicima pomognu u njihovom profesionalnom i obrazovnom razvoju i uspjehu, Fondacija Mozaik i Udruženje Freelance u BiH su uspostavili saradnju u jesen 2019. godine.

Na naše veliko zadovoljstvo Fondacija Mozaik nam se obratila prepoznavši vrijednost našeg dosadašnjeg zalaganja i rada te kao vid podrške našoj organizaciji omogućila besplatno preseljenje na njihovu adresu. Od 1.februara 2020. UFUBIH je na adresi Splitska 14, u Sarajevu. Također zahvalni smo im da su nam omogućili i održavanje naših sjednica Skupštine i susreta freelancera u prostorijama Startup studija u Sarajevu koji je također u sklopu Fondacije Mozaik, a u kojem smo obilježili Europsku sedmicu freelancinga EFWEEK 2019. Saradnja se bazira i na aktivnostima oko zajedničke organizacije događaja, radionica, edukacija i projektnih aktivnosti.

 

Fondacija Mozaik je vodeća neprofitna korporacija u regiji, u čijem vlasništvu su dva društvena biznisa: EkoMozaik i Agencija MaŠta. Njen inovativni koncept razvoja Bosne i Hercegovine zasnovan je na jačanju poduzetništva, a prvenstveno poduzetništva mladih. Mozaikova misija je prepoznati, omogućiti i ubrzati razvoj poduzetne omladine, kako bi oni ostvarili svoje pune potencijale i neiskorištene resurse stavili u funkciju društvenog i ekonomskog osnaživanja BiH. Dva programa Fondacije Mozaik su Omladinske banke i Impakt Inkubator. Fondacija Mozaik je osnovana 2002. godine sa ciljem jačanja društvenog kapitala u zajednicama, pružajući građanima i građankama podršku pri pokretanju aktivnosti od zajedničkog interesa kroz mobilizaciju lokalnih resursa. Tako se udruženim snagama utječe na lokalne vlasti, rješavaju vlastiti problemi i poboljšava kvalitet života. Više o Fondaciji Mozaik saznaj na www.mozaik.ba

 

Ukoliko te zanima svijet start-upa obavezno posjeti Startup studio i sazanaj koje su sve mogućnosti za razvoj ovog vida poslovanja. Uz pravu i stručnu podršku mladi mogu postići sjajne rezultate, a Startup studio Fondacije Mozaik nudi upravo to, tj. priliku svim mladim poduzetnicima, tehničku podršku, stručne savjete i prodaju  a najhrabrijima i kapital. Do sada su pokrenuli 82 društvena biznisa od kojih je 72 počelo uspješno raditi već nakon prve godine. Startup studio prisutan je u Sarajevu, Banja Luci a od nedavno i u Bihaću. Posjeti već danas startupstudio.ba i saznaj više.o svemu.

 

Ukoliko želite podržati naše Udruženje ili imate ideju kako da zajedno napravimo neke sjajne stvari, rado bismo čuli vaš prijedlog, javite nam se.

 

 

 

Komentiraj