Image Alt

Fondacija Mozaik & UFUBIH: partnerska saradnja

Fondacija Mozaik & UFUBIH: partnerska saradnja

Vođeni zajedničkim vizijama i ciljevima, da mladima i mladim poduzetnicima pomognemo u njihovom profesionalnom i obrazovnom razvoju i uspjehu, ušli smo u partnersku saradnju sa Fondacijom Mozaik i tako ozvaničili saradnju koju smo uspostavli još u jesen 2019. godine.

27. oktobra 2022. godine, Sejdefa Bašić, direktorica za kolektivni impakt Fondacije Mozaik i Elena Babić-Đaković, predsjednica UFUBIH su potpisale sporazum o partnerstvu ove dvije organizacije.

Naše partnerstvo će biti obilježeno zajedničkim zalaganjem na promociji freelancing-a u našoj zemlji i kreiranju jasnije slike o zakonima koji uređuju ovu oblast. Također zajedničkim aktivnostima na ostvarenju misija i ciljeva naših organizacija.

 

 

 

Izuzetno nam znači da je jedna tako velika i uticajna fondacija kao što je Fondacija Mozaik prepoznala vrijednost našeg dosadašnjeg rada i ukazala nam čast da postanemo njihovi partneri. Nadam se plodnoj i uspješnoj fuziji naših zajedničkih ideja i aktivnosti. – Elena

Već ranije Fondacija Mozaik nam je ukazala svoju podršku. Zahvalni smo im na mogućnosti registracije adrese i održavanju naših sjednica Skupštine i susreta freelancera u prostorijama Startup studija u Sarajevu koji je također u sklopu Fondacije Mozaik, a u kojem smo obilježili Europsku sedmicu freelancinga EFWEEK 2019. Radujemo se saradnji koja će se bazirati na aktivnostima oko zajedničke realizacije projekata, organizacije događaja, radionica i edukacija.

U sklopu saradnje sa Fondacijom Mozaik uspostavili smo lijepu saradnju i sa Lonac.pro zajednicom. Za više informacija o našim budućim aktivostima pozivamo vas da se registrirate na Lonac.pro i zapratite UFUBIH profil.

 

 

 

Fondacija Mozaik je vodeća neprofitna korporacija u regiji, u čijem vlasništvu su dva društvena biznisa: EkoMozaik i Agencija MaŠta. Njen inovativni koncept razvoja Bosne i Hercegovine zasnovan je na jačanju poduzetništva, a prvenstveno poduzetništva mladih. Mozaikova misija je prepoznati, omogućiti i ubrzati razvoj poduzetne omladine, kako bi oni ostvarili svoje pune potencijale i neiskorištene resurse stavili u funkciju društvenog i ekonomskog osnaživanja BiH. Dva programa Fondacije Mozaik su Omladinske banke i Impakt Inkubator. Fondacija Mozaik je osnovana 2002. godine sa ciljem jačanja društvenog kapitala u zajednicama, pružajući građanima i građankama podršku pri pokretanju aktivnosti od zajedničkog interesa kroz mobilizaciju lokalnih resursa. Tako se udruženim snagama utječe na lokalne vlasti, rješavaju vlastiti problemi i poboljšava kvalitet života. Više o Fondaciji Mozaik saznaj na www.mozaik.ba

Ukoliko te zanima svijet start-upa obavezno posjeti Startup studio i sazanaj koje su sve mogućnosti za razvoj ovog vida poslovanja. Uz pravu i stručnu podršku mladi mogu postići sjajne rezultate, a Startup studio Fondacije Mozaik nudi upravo to, tj. priliku svim mladim poduzetnicima, tehničku podršku, stručne savjete i prodaju  a najhrabrijima i kapital. Do sada su pokrenuli 82 društvena biznisa od kojih je 72 počelo uspješno raditi već nakon prve godine. Startup studio prisutan je u Sarajevu, Banja Luci a od nedavno i u Bihaću. Posjeti već danas startupstudio.ba i saznaj više.o svemu.

 

Ukoliko i vi želite podržati naše Udruženje ili imate ideju kako da zajedno napravimo neke sjajne stvari,
rado bismo čuli vaš prijedlog.
Javite nam se.

 

Komentiraj