Image Alt

Freelance radionica

Freelance radionica

 

Jedan od ciljeva našeg Udruženja je da našim radom utičemo i na smanjenje broja mladih ljudi koji u potrazi za poslom masovno napuštaju zemlju zadnjih godina. Želimo im biti inspiracija i mentori na putu do upješne karijere koju mogu ostvariti u Bosni i Hercegovini radeći kao freelanceri. Freelancing pomaže svakom pojedincu da se plasira na globalno tržište i ostvari ekonomsku neovisnost, bez odlaska iz domovine. Zato smo se rado odazvali na poziv Freelance BH Startup tima koji je ovu radionicu organizovao u Homework HUB.  Cilj radionice je bio uputiti prisutne u osnove freelancinga i odgovoriti na često postavljana pitanja kada je u pitanju ova vrsta poslovanja:

  • Šta biste voljeli naučiti?
  • Kako početi sa freelancingom u BiH?
  • Kako naći prave klijente?
  • Kako se pozicionirati na tržištu?
  • Kako cijeniti svoj rad?
  • Zakonske regulative
  • Platforma ili ne?

 

Predavač je bio član našeg Udruženja Hamza Hrnjičević, veteran freelancinga, full stack web developer, koji nam je nakon završene radionice prenio svoje utiske.

Oduševljen sam njihovom posvećenošću, željom, inteligencijom, i na kraju ogromnom voljom da što više nauče za put prema otvaranju vlastitog startup-a.

Više o ovoj radionici i našoj saradnji sa Freelance BH Startup timom saznajte od Zerine Mandžo, voditeljice ovog projekta, u videu.

Kroz rad našeg Udruženja nastojimo podići svijest o ovoj vrsti poslovanja i pomoći mladim ljudima da iskoriste svoje znanje i vještine kako bi ostvarili značajan uspjeh. Učešće na ovoj radionici je samo dio toga. Udruženje će i u narednom periodu raditi na ovoj tematici i organizovati svoje radionice gdje će zainteresirani moći od naših članova saznati iz prve ruke kako krenuti sa freelance karijerom, kako opstati, biti uspješan i još mnogo toga.

Komentiraj