Image Alt

Izvještaj sa posljednje redovne sjednice Skupštine UFUBIH

Izvještaj sa posljednje redovne sjednice Skupštine UFUBIH

U subotu, 28.10.2023. godine, u Sarajevu, u periodu od 12:00 – 15:00 održana je redovna sjednica Skupštine Udruženja Freelance u BiH, (UFUBiH). Članovi su na vrijeme obaviješteni o sjednici Skupštine, sa predloženim tačkama dnevnog reda i kraćim pojašnjenjem o načinu rada sjednice. Sukcesivno i na vrijeme je dostavljen sav kompletirani materijal neophodan za održavanje iste, tako de su svi prisutni došli spremni i informisani.
Predsjednik skupštine, Hamza Hrnjičević, je otvorio sjednicu glasanjem za predloženi dnevni red:

  1. Usvajanje Godišnjeg fnansijskog izvještaja Udruženja za 2022. godinu
  2. Usvajanje Godišnjeg izvještaja o radu Udruženja za 2022. godinu
  3. Informacija o statusu i broju članova Udruženja.
  4. Izvještaj o tekućim aktivnostima i Prijedlog rada Udruženja u narednih 12 mjeseci

Tok sjednice, diskusije i zaključci

Udruženje nema zaposlenih. Svi aktivni članovi, kao i članovi upravnog odbora, su do dana pisanja ovog izvještaja radili volonterski, bez primanja bilo kakve fnansijske ili druge vrste naknade, što je potvrdio i priloženi Bilans uspjeha. Aktivnosti Udruženja u 2022. godini pokrivale su pretežno pravno područje, (fokus na aktivnosti u okviru rada na izmjeni zakonskih rješenja), odnose s javnošću i javne nastupe, (izjave za novinske medije, TV stanice, internetske medije, intervjui, aktivnosti na forumima). Zaključen je sporazum o saradnji s fondacijom Mozaik.

Bitno je naglasiti da Udruženje planira napraviti važne promjene kako bi više koristilo svojim članovima i efikasnije obavljalo svoje zadatke u svrhu ostvarivanja kako kratkoročnih tako i dugoročnih ciljeva. 

 Nastavak teksta dostupan članovima udruženja Freelance u BiH. Budi i ti član i saznaj mnogo više. Registruj se već danas ovdje

Komentiraj