Image Alt

Najava održavanja Skupštine Udruženja „Freelance“ u BiH

Najava održavanja Skupštine Udruženja „Freelance“ u BiH

Vanredna sjednica Skupštine Udruženja “Freelance” u BiH zakazana je za subotu 20. mart 2021. godine sa početkom u 17:00 h. Zbog trenutne epidemiološke situacije, i ova sjednica će biti održana putem Zoom platforme. 

Skupština se saziva na osnovu zahtjeva Predsjednice Udruženja. Razlog sazivanja vanredne Skupštine je glasanje za usvajanje Odluke o izmjenama Statuta, koja se odnosi na članstvo u Udruženju, a što je detaljno definisano novim Pravilnikom o članstvu. Naime, na prethodnoj sjednici održanoj u decembru 2020. godine, članovi Skupštine su glasali za uvođenje novih članskih paketa Odlukom  o proširenju kategorija članstva i pridruživanja Udruženju “Freelance” u BiH. Za tu svrhu je radna grupa Udruženja proteklih nekoliko mjeseci pomno radila na izradi Pravilnika o članstvu gdje su definisani različiti paketi članarina, te prava i obaveze istih. Na sjednici Skupštine 20. marta 2021. će članovi Udruženja glasati za usvajanje Pravilnika i samim tim izmjenu Statuta.

Podsjećamo sve članove Udruženja da su punopravni članovi Skupštine sa pravom glasa i da će rad redovne Skupštine, u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine Udruženja biti zatvoren za javnost, te da samo delegati Skupštine mogu biti prisutni. Međutim, izvještaj sa Skupštine te zaključci sa sjednice će biti objavljeni na web stranici Udruženja, kao što je bio slučaj i sa prethodnom sjednicom.

Pozivamo sve članove Udruženja da prisustvuju sjednici Skupštine u što većem broju kako bi iskoristili svoje pravo glasa kao članovi Skupštine i time dali doprinos u daljem unapređenju statusa freelancera u BiH.

Potrebno je da se svi članovi izjasne o svom prisustvu na sjednici putem ovog formulara, najkasnije 7 dana prije sjednice. Svi materijali vezani za Skupštinu, zajedno sa šiframa za pristup Zoom sastanku su dostavljeni putem newslettera Udruženja.

Vidimo se 20.marta,

Amer Skrobo
Predsjednik Skupštine

Komentiraj