Image Alt

Održana redovna sjednica Skupštine UFUBIH za 2021.godinu

Održana redovna sjednica Skupštine UFUBIH za 2021.godinu

Redovna sjednica Skupština Udruženja “Freelance” u BiH (UFUBIH) održana je u subotu 10.07.2021. godine u 16.00 sati. Trenutni epidemiološki uslovi su uslovili online održavanje skupa putem Zoom platforme. Sjednicom je predsjedavala potpredsjednica Skupštine Aida Delić, a prisutnim se na samom početku obratila i predsjednica i osnivačica UFUBiH Elena Babić-Đaković, objasnivši razlog za sazivanje iste. 

Skupština je radila po usvojenom dnevnom redu, i većina donesenih zaključaka po tačkama dnevnog reda je usvojena jednoglasno. Nakon usvajanja finansijskog izveštaja za 2020. godinu, prisutni su vrlo aktivno raspravljali o prijedlogu strategije za narednih pet godina, pa je zaključeno da ista nakon komentara i prijedloga članova treba biti finalizirana do septembra tekuće godine. Potom su izabrani i članovi Upravnog odbora koji čine: Elena Babić-Đaković, Amra Serdarević, Aleksandra Tomić Ćato, Mersed Kahrimanović i Namik Pokvić, nakon čega je uslijedio reizbor predsjednice i potpredsjednice Udruženja. Članovi Skupštine su glasali potvrdno za predloženu predsjednicu Skupštine Maju Barišić i potpredsjednika Skupštine Amera Skrobo. Skupština je donijela o odluku o potrebi zapošljavanja Sekretara. Potom je usvojena i Odluka o izmjenama Statuta. Izabrana je i nova Komisija za prijem članova u sastavu: Amer Skrobo, Aida Delić, Aleksandra Tomić Ćato, Alisa Bjelopoljak i Ivan Potocki.

Naposljetku se raspravljalo o aktivnostima trenutnih radnih grupa kao i aktivnošću članova.

Nastavak teksta dostupan članovima udruženja Freelance u BiH. Budi i ti član i saznaj mnogo više. Registruj se već danas ovdje.

Komentiraj