Image Alt

Održana redovna sjednica Skupštine UFUBIH za 2022.godinu

Održana redovna sjednica Skupštine UFUBIH za 2022.godinu

 

U ponedjeljak, 18.07.2022, s početkom u 18h, održana je redovna sjednica Skupštine Udruženja “Freelance” u BiH za tekuću godinu. Predsjedavajući je bio Hamza Hrnjičević. Na samom početku sjednice prisutnima se obratila predsjednica Upravnog odbora Udruženja, Elena Babić-Đaković. Elena je iskoristila svoje obraćanje kako bi skrenula pažnju na tekuće probleme s kojima se Udruženje susreće, ali i potrebu aktivnijeg angažmana u aktivnostima koje su od značaja za freelancere u BiH.

Dnevni red sjednice je jednoglasno usvojen, kao i Finansijski izvještaj za 2021. godinu. Glavna tema sjednice je bio rad Udruženja i aktivnosti na kojima UFUBIH posvećeno radi. To su, prvenstveno, ukidanje plaćanja 4% za zdravstvo od kojih freelanceri nemaju pravo na zdravstveno osiguranje, i zagovaranje amandmana na nove prijedloge Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima, a za čije formulisanje je Udruženje angažovalo stručnu pomoć. Više detalja o ovim aktivnostima ćemo objaviti blagovremeno na našoj web stranici, u skladu sa dešavanjima u izbornoj godini, kako budemo išli u susret zagovaračkoj kampanji.

Raspravljalo se i o aktivnosti članova, posebno kada je u pitanju Aktivist članstvo, angažovanje asistenta ili sekretara koji će ubuduće obavljati administratorske poslove, te o prijavama na grantove.

Zbog činjenice da je izborna godina, rad Parlamenta je ograničen na povremene sjednice oko određenih pitanja, zbog čega i aktivnosti Udruženja koje su vezane za Parlament također privremeno stagniraju.

Donešena je i Odluka da se promijeni adresa Udruženja.

 

Ovom prilikom, pozivamo sve naše članove, simpatizere, donatore, organizacije, privredne subjekte, fondove da stanu uz nas na našem putu do cilja, da podrže naš rad i snaženje, da zajedno stvorimo pravedniji zakonski okvir za freelancere.

 

Mi, freelanceri, smo razvojni, integrativni i pozitivni dio bosansko-hercegovačkog društva i privrede, i kao takvi imamo za cilj da ostvarimo naša puna prava, podsticajne uslove za rad i razvoj u našoj zemlji i izborimo se za bolji položaj i status.

Ukoliko želite podržati naš rad na ciljevima za koje se zalažemo, to možete učiniti kroz članstvo, aktivno učešće, donaciju ili partnersku saradnju. Na linkovima ispod možete saznati više.
Sve o članstvu
Podrška i saradnja sa UFUBIH

 

 

 Nastavak teksta dostupan članovima udruženja Freelance u BiH. Budi i ti član i saznaj mnogo više. Registruj se već danas ovdje

Komentiraj