Image Alt

Održana sjednica Skupštine Udruženja

Održana sjednica Skupštine Udruženja

U nedjelju, 18.12.2022. godine, s početkom u 11h održana je sjednica Skupštine Udruženja. Dnevni red je jednoglasno usvojen. Prije samog početka sjednice, predsjednica Udruženja se obratila prisutnim članovima i naglasila važnost odluka koje će Skupština usvajati. 

Na sjednici su napravljene kadrovske izmjene. Novi Predsjednik Skupštine Udruženja je Hamza Hrnjičević, naš član od samog nastanka Udruženja. 

Također, na sjednici je odlučeno da Upravni odbor nastavi funkcionisati sa četiri člana, dok se također osvježava i komisija za članstvo. 

Upoznajte naš tim.

Jednoglasno je usvojena odluka o izmjeni adrese Udruženja te ona sada glasi Put života, bb, 71 000 Sarajevo. 

Kada je u pitanju članarina, odlukom Skupštine Udruženja mijenja se Stalno članstvo, tačnije ukidaju se Aktivist i Relax kategorije. Cijena godišnje članarine ostaje ista i u narednom periodu za Stalno članstvo iznosi 60KM, a za Pridruženo članstvo 15 KM. Iako Aktivist članstvo kao kategorija više ne postoji, članovi koji žele doprinijeti aktivnostima Udruženja će imati priliku pridružiti se ostalim volonterima. 

Više informacija o članstvu možete pronaći ovdje

Odluka o izmjeni Stalnog članstva podrazumijevala je i izmjenu Pravilnika o članstvu, što je Udruženje uradilo. Pravilnik o članstvu, koji sadrži prava i obaveze članova Udruženja možete pogledati ovdje.

Dogovoreno je da Upravni odbor uradi Strategiju aktivnosti Udruženja za narednih pet godina. Strategija će imati svrhu mape koja usmjerava rad Udruženja sa fokusom na rješavanje pitanja od najvećeg značaja za ovu vrstu samozaposlenika u BiH. 

Redovna sjednica za tekuću 2023. godinu je planirana na proljeće.

 

 Nastavak teksta dostupan članovima udruženja Freelance u BiH. Budi i ti član i saznaj mnogo više. Registruj se već danas ovdje

Komentiraj