Image Alt

Održana 4. sjednica Skupštine UFUBIH

Održana 4. sjednica Skupštine UFUBIH

Četvrta sjednica Skupština Udruženja “Freelance” u BiH (UFUBIH) održana je u subotu 20.03.2021. godine u 17.00 sati. Trenutni epidemiološki uslovi su uslovili online održavanje skupa putem Zoom  platforme. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Skupštine Amer Skrobo, a prisutnim se na samom početku obratila i predsjednica i osnivačica UFUBiH Elena Babić-Đaković, objasnivši razlog za sazivanje iste. 

Skupština je radila po usvojenom dnevnom redu, i većina donesenih zaključaka po tačkama dnevnog reda je usvojena jednoglasno. Nakon usvajanja Pravilnika o članstvu i Odluke o izmjeni Poslovnika o radu Skupštine, prisutni su vrlo aktivno raspravljali o formiranju Komisije za prijem članova kao i cijenama članskih paketa. Potom je uslijedilo usvajanje Odluka o formiranju Komisije za prijem članova i cijeni članskih paketa, kao i Odluka o izmjenama/dopunama Statuta.

Ovim činom udruženje kroz Simpa članstvo otvara svoja vrata svim građanima, koji nisu freelanceri, a koje zanima freelance rad, žele biti na izvoru korisnih informacija o freelance radu u BiH, i žele svojim članstvom podržati viziju i naše napore da postignemo ciljeve na kojima radimo. Također za Stalne članove, freelancere, omogućavamo da izaberu pakete prilagođene njihovim interesima i potrebama kroz Aktivist ili Relaks članstvo. Cijena godišnje članarine ostaje ista kao i do sada 60KM  a naročito je ugodna za pridružene članove uz čak 75% popusta. Članarina vrijedi godinu dana.

Ovdje možeš pogledati Odluku o cijeni članskih paketa i saznati više detalja o članstvu u Pravilniku o članstvu.

Nastavak teksta dostupan članovima udruženja Freelance u BiH. Budi i ti član i saznaj mnogo više. Registruj se već danas ovdje.

Komentiraj